Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Inschrijven op de Emcom nieuwsbrief

Netwerkbeheer

contacthome

Nieuwe netwerken

Voor een nieuw netwerk maken we een behoeftenanalyse en bekijken we samen met u uw toekomstplannen. Zo kunnen we al bij het ontwerp reserves incalculeren opdat het netwerk ook later gemakkelijk uit te breiden is. We bouwen de servers op maat en we leggen de bekabeling. We voorzien de broodnodige beveiliging en configureren alles tot in de puntjes. Uiteraard helpen we uw IT-verantwoordelijke op weg opdat er intern iemand is die alles onder controle heeft.

Bestaande netwerken

Ook het beheer van bestaande netwerken mag u aan ons toevertrouwen. We geven advies, doen upgrades van serversoftware of zorgen voor de uitbreiding als uw bedrijf groeit.

Crisisinterventie

crisisinterventie Het kost tijd, geld en hopen frustratie als een netwerk uitvalt. In zo'n geval gaan we u onmiddellijk uit de nood helpen en werken we de klok rond. Eventueel voorzien we een noodoplossing zodat u snel weer verder kan. Een structurele oplossing bespreken we met u, evenals een geschikte periode daarvoor, bijvoorbeeld tijdens sluiting of vakantie.

VPN (Virtual Private Network)

Met VPN verkrijgt u waar ook ter wereld een beveiligde toegang tot het bedrijfsnetwerk. Zo kunnen bijvoorbeeld thuiswerkers of vertegenwoordigers die onderweg zijn veilig inloggen. Ze hebben de beschikking over mail, data, gedeelde agenda's, etc. De via VPN verzonden data zijn versleuteld (tunneling) zodat ook de beveiliging gegarandeerd is.