Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte!
Inschrijven op de Emcom nieuwsbrief

Kabelcertificatie

contacthome

De zwakste schakel

certificatie Niet zelden ligt de oorzaak van netwerkproblemen in de bekabeling. Het opsporen van dergelijke fouten is echter een tijdrovende klus die vaak volgens "try & error" gebeurt. Problemen met bekabeling treden immers niet constant op en kunnen meerdere oorzaken hebben.

Meetapparatuur

Voor ons geen moeizame zoektocht: om snel en efficiënt te werken hebben we geïnvesteerd in geavanceerde meetapparatuur.  Zo kunnen we in een mum van tijd kabelfouten traceren en verhelpen.

Mogelijke fouten

We testen bekabeling onder meer op:
  • Cross-talk (gegevens die "verspringen" van kabel)
  • Impedantie (de weerstand die niet te hoog mag zijn)
  • Bandbreedte ("datavolume" dat de kabel de baas kan)
  • Kortsluiting en beschadiging (na verbouwingen, herinrichting, ...)
  • Externe magnetische velden (sterkstroomleidingen, zware machines)

Upgrade netwerk

certificatie Stel dat uw huidig netwerk (bvb. 100BASE-TX) qua snelheid niet meer voldoet. U kan dan upgraden naar gigabit ethernet (1000BASE-T). Niet alle bekabeling kan echter die snelheid aan, volgens Intel is ruim 10% van de geïnstalleerde categorie 5 netwerkkabels niet geschikt voor gigabit. Vandaar dat wij vooraf testen of er minderwaardige kabels vervangen moeten worden.

Certificaat

De toestand van de gemeten kabels krijgt u op papier zodat u steeds een gecertificeerd overzicht heeft van de capaciteit van uw bekabeling. Een kopie houden we bij in ons digitaal archief, een telefoontje volstaat als u de status van uw bekabeling wil kennen.